Deoarece are o pozitionare foarte buna, aproape de majoritatea obiectivelor turistice (la unele am putut ajunge chiar la pas) ne vom intoarce cu siguranta la hotel Biter in Istanbul. In apropiere sunt statiile de transport public. Personalul a fost tare amabil, ne-au dat harti si ne-au explicat cum sa ne descurcam cu transportul in comun si ce ne-a placut cel mai mult, in jurul hotelului sunt multe magazine si restaurante si chiar piata locala din Fatih. In pretul rezervarii este inclus si mic dejun si non stop ai la dispozitie ceai si cafea in receptie. Hotelul este situate pe o colina, inaltime de la care se vede mare parte din oras.
Cei 638 km de acasa din Bucuresti si pana in Istanbul, la Biter Hotel i-am parcurs in 8 ore, cu masina personala.
Pozitionare
Biter Hotel este situate pe partea europeana in cartierul Fatih, la aproximativ 1.5 km fata de centrul istoric.
Din strada principala si pana la hotel este o portiune de aproximativ 50 m destul de abrupta dar pentru noi nu a fost un impediment.
Parcare la hotel
Hotelul are parcare proprire gratuita, lucru foart important deoarece in Istanbul traficul este foarte aglomerat si ne-am deplasat cu mijloacele de transport in comun.
Distanta fata de obiective turistice
Langa hotel se afla un pasaj subteran (pe sub bulevard) pe care daca il treci, poti ajunge la pas, foarte repede, in piata Eminonu, la Grand Bazaar (Kapalicarsi) la Bazarul de condimente (Spice Market- Misir Carsisi), la Moscheea Suleymaniye (noi am vizitat-o gratuit in martie 2024).
Cu mijloacele de transport se ajunge foarte repede la principalele atractii turistice: piata Sultan Ahmet, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Moscheea Hagia Sophia, Turnul Galata Tower, palatul Dolmabache, moscheea Ortakoy, etc, ba chiar am ajuns lejer si in cartierul Balat (cel colorat).
La 10 minute de mers pe jos se afla Apeductul din Valens.
Mijloace transport
In fata hotelului este statia de autobuze spre toate zonele.
Cele mai apropiate statii de metrou si tramvai sunt Cibali, Halic (pe podul nou intre podul Ataturk si podul Galata) si statia Eminonu. In aceste statii de tramvai/metrou se gasesc si aparatele de unde se poate incarca/achizitiona cardul rosu de transport Istanbulkart.
Se poate ajunge pe jos la Podul Galata si dupa o plimbare pe acesta ajungi in Karakoy.
Magazine si restaurante
In sus pe bulevardul Ataturk apoi pe bulevardul Favzi Pasha am gasit magazine, case de schimb valutar si restaurante.
Unde am mancat bine aproape de hotel:
Gala Kokorec- in zona Eminonu, street food
Maydonoz Doner pe bd. Favzi Pasha ( am dat in jur de 35 lei pe un doner+cartofi prajiti+ayran)
Restaurant Sur Ocakbasi (in piata Fatih) au platouri mari cu mancaruri delicioase
Restaurant Gul Buryan Kebap Salonu
Restaurant Ugur Buryan Kebap Salonu
Restaurant Dergah
Privelistea
Atat din camera cat si de pe terase de pe acoperis se vede zona cu cele 3 poduri peste Cornul de Aur, se vede Bosforul si Turnul Galata. Parca nu te poti opri privind atat ziua cat si noapte, un asemenea peisaj. De asemenea se vede foarte bine Moscheea Suleymaniye. Cand vremea permite micul dejun se serveste pe terasa de pe acoperis.
Camerele sunt mari si am apreciat ca in fiecare zi se facea curatenie si se schimbau prosoapele. In camera am gasit frigider si cana electrica. Noaptea este destul de mult zgomot de la trafic.
Adresa si site-ul hotelului
Cibali, Atatürk Bulvarı Caddesi, Fil Ykş. Sk. No:3, 34083 Fatih/İstanbul, Türkiye
Nu este nici cel mai frumos si nici cel mai luxos hotel, dar isi merita pretul care oricum e mic!
Hotelul se afla langa Apeductul Valens (cel mai lung apeduct din antichitate), un reper important in oras, cu arcadele sale trecand peste bulevardul Ataturk.