Cum este la Muzeul Retro si Muzeul Figurinelor de ceara de la Varna, Bulgaria (Retro Museum si Wax Museum)

Unde se afla Retro Museum

Cand mergi in Bulgaria in luna Octombrie pentru cateva zile de relaxare la ape termale, este vremea numai buna si de vizitat un muzeu aflat chiar intr-un complex comercial din Varna, mai exact Grand Mall Varna.

Varna atrage turistii in toate anotimpurile, este un oras port la Marea Neagra, are plaje frumoase dar si o varietate de ape termale calde, datorita carora multe hoteluri cu piscine interioare sunt deschise tot timpul anului.

De la iesirea din Romania pe la vama Giurgiu – Ruse am mai parcurs 180 kilometri pana la Varna.

Cat costa intrarea la Muzeul Retro si Muzeul figurinelor de ceara din Varna

Pentru adulti  se poate plati astfel: 12 leva intrarea la oricare dintre cele doua muzee. Pentru a le vizita pe ambele ne-au facut o reducere si am platit 18 leva. Pentru copil am platit 6 leva intrarea la fiecare muzeu. Copiii sub 6 ani au intrare gratuita. In aceasta perioada (anul 2022) o leva este aproximativ 2.5 lei deci pentru a vizita ambele muzee, ca adult am platit 45 lei.

 

In Muzeul Retro sunt expuse obiecte specifice perioadei 1944-1989 cand atat Romania cat si Bulgaria se aflau sub dictatura comunista.

Colectia de masini este impresionanta. Aceasta apartine unui om de afaceri bulgar care s-a ocupat de reconditionarea acestora. Am recunoscut imediat prima masina a parintilor mei sau masinile pe care le aveau alte rude inca de dinainte de 1989: “Dacia”, “Lada”, “Trabant”, “Skoda”, “Mosckvich”.

Aparent ai zice ca Retro Museum este o expozitie de masini, dar nu este asa. Pe langa marcile de masini renumite din vremea socialismului, aici sunt expuse si alte obiecte. Cu siguranta vei fi cuprins de nostalgie daca faci parte din generatia care a prins si vremea televizorului alb negru cu tub, a pachetelor de tigari fara filtru, a gumelor Turbo, a telefonului cu disc, a masinilor de scris, etc. Iar pentru generatiile de dupa anii 2000, exponatele de aici nu pot starni decat curiozitate si uimire.

 

Mi-am amintit de pick-upul bunicilor la care puneau discuri si ascultau melodii populare din folclorul romanesc.

 

Langa Muzeul Retro se afla si Muzeul Figurinelor de Ceara (Wax Museum) si l-am vizitat si pe acesta. Statuile mi s-au parut foarte bine realizate. Sunt intruchipate atat personalitati din vremea comunista cat si actuale, din diverse domenii. Am regasit multe figurine cu personalitati din Romania.

 

 

 

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Cât este prețul la muzeul figurilor de ceară pentru pensionari în anul 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *