Minivacanta toamna la mare in Bulgaria la ape termale calde. Hotel Astor Garden si centrul termal Aquahouse.

 Minivacanta toamna la mare in Bulgaria la ape termale calde. Hotel Astor Garden si centrul termal Aquahouse.

Pentru ca urma vacanta scolara din luna Octombrie si nu stiam exact cum o sa fie vremea, am zis sa mergem toata familia intr-un loc unde am putea gasi piscine (atat interioare cat si exterioare) cu apa calda dar si sa avem toate mesele incluse. Verificand si comparand oferte de locuri si preturi, am ales Astor Garden Hotel la malul Marii Negre in Bulgaria, in statiunea Sfintii Constantin si Elena care apartine de Varna. Din pacate in Romania, in locatii similare, ne-ar fi costat mult mai mult.

Cum ne-am organizat aceasta minivacanta, cum a fost drumul, costuri si ce am vizitat.

Am achizitionat online Vigneta pentru Bulgaria de pe site-ul digitoll.bg pe care l-am descoperit intamplator in review-urile altor turisti si am observat ca au tarife mai mici. Am ales varianta de 7 zile si am platit in jur de 40 lei. Se poate cumpara si de la ghiseele din vama.

Conform indicatiilor GPS-ului am urmat traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Varna – Sfintii Constantin si Elena. Pentru a trece podul peste Dunare (“ Podul Prieteniei “)  am achitat la dus 15 lei iar la intors  4 leva (sau puteam plati 2 euro).

Noi am plecat din Bucuresti la ora 6 dimineata iar la ora 10:00 eram deja la Varna. Drumul e bun si sunt 270 kilometri.

Stiind ca oficial check-in-ul la hotel se face la ora 15:00 si ca din Varna pana la hotel, in statiunea Sfintii Constantin si Elena mai sunt doar 11 km, ne-am oprit la Grand Mall Varna pentru ca ne doream demult sa vizitam aici Muzeul Retro si Muzeul Figurinelor de Ceara. Pentru adulti, taxa de intrare la fiecare muzeu este de 12 leva (aproximativ 35 lei), iar daca le vizitezi pe ambele obtii o reducere si poti plati 18 leva. Pentru copii, taxa de intrare la fiecare muzeu este de 6 leva (aproximativ 15 lei). Despre Retro Museum si Wax Museum am scris un articol cu film aici.

Dupa drum si aproape 2 ore petrecute la muzeu, am mers in zona restaurantelor care abia se deschisesera si ne-am oprit acolo unde am vazut ca sunt multi localnici iar mancarea chiar arata bine, la un fast food cu specific bulgaresc.

 

Statiunea Sfintii Constantin si Elena din Varna este vizitata de turisti pe tot parcursul anului. Pe langa plaja deoasebita, cu nisip fin aici sunt multe izvoare cu apa termala calda. Din acest motiv majoritatea hotelurilor au centre spa. Numele statiunii vine de la biserica ortodoxa Sfintii Constantin si Elena care se afla in zona si poate fi vizitata.

Cum a fost la hotelul Astor Garden din Statiunea Sfintii Constantin si Elena, Bulgaria

Am ajuns la hotelul Astor Garden pe la ora 13:30. Am mers direct la receptie sa anuntam ca am ajuns. Camera era deja gata, am primit bratarile, cardul de acces in camera si cate un card pentru prosoape de plaja. Am avut rezervare pentru 2 nopti, in regim all inclusive. Ca si bonus, in pretul camerei (180 leva/noapte) am avut acces gratuit in zona Aqua de la centrul Aquahouse Thermal & Beach, situat la aproximativ 300 metri distanta.

Despre hotel, o sa scriu aici cam ce cred eu ca ar fi bine stiut, sa fie inspiratie pentru oricine.

  • Astor Garden este un hotel de 5* deschis in 2018, este somptuos, luxos, modern, este situat pe plaja. In fata lui se afla si celebra plaja Radjana Beach si terasa The Bay. Atat in curtea hotelului cat si in imprejurimi este un peisaj de vis, spatiu imens pentru plimbari in aer liber in orice anotimp. Vara as veni aici tot pentru perioade scurte, 2-3 noti, pentru relaxare. Nu este tipul de hotel cu multe piscine si locuri de joaca pentru copii

 

 

 

  • Hotelul Astor Garden face parte din resortul Sf. Constantin si Elena in care se mai regasesc: AquaHouse Hotel&Spa, Villa Chinka, Hotel Primorski si Azalia Hotel Balneo&Spa

 

 

  • Piscinele de la Astor Garden Hotel:
    • O piscina mare in fata hotelului. In luna octombrie cand am fost noi nu era era folosita dar am inteles ca in sezonul estival este preferata de copii deoarece este destul de calda.
    • Doua piscine mai mici, de forma rotunda, in curtea hotelului. Una dintre ele este situata langa barul din curte, cred ca este destinata copiilor deoarece are un loc de joaca langa ea. In amblele am gasit apa fierbite in luna Octombrie.
    • O piscina interioara

 

  • Hotelul are parcare proprie interioara si exterioara, gratuit. Trebuie doar sa pastrezi tichetul si sa il predai la receptie la plecare.
  • Camerele la Astor Garden sunt foarte spațioase, minibarul era defapt un dulap cu multe produse dintre care apa, cafeaua si ceaiul erau gratuite. In baie era atat dus cat si cada. In dulap am gasit halate de baie pentru adulti iar pentru copil am cerut unul la receptie.

 

  • Mancarea de foarte buna calitate si ingredinte atent alese de parca meniul ar fi fost facut de un nutritionist, exclus sosuri; am apreciat ca in zona fructelor erau din abundenta afine, zmeura, ananas, fructe mai rar intalnite la alte hoteluri

 

  • Jocuri si activitati de recreere in hotel. Este o sala micuta de jocuri, iei de la receptie jocurile si le predai cand termini.

  • Zona de plaja mi s-a parut foarte frumoasa, cu toate ca nu era amenajata, fiind extrasezon estival. Am avut parte de zile de toamna insorite si am facut plimbari la malul Marii Negre in zona hotelului, am admirat panorama oferita de micile golfuri si pontoanele care intra in mare

 

De la hotelul Astor Garden si pana la Aquahouse Thermal & Beach mergeam aproximativ 3 minute. Din curtea hotelului treceam de o poarta folosind cartela de la camera.

Cand iti doresti cateva ore de rasfat, relaxare, distractie si baie  in apa termala privind Marea Neagra, AquaHouse Thermal & Beach este locul perfect. Este un fel de Therme de langa Bucuresti dar este situat pe plaja. Privelistea este de vis!

  • In acest centru spa sunt multe piscine la interior si exterior cu apa incalzita la diverse temperaturi, este un bazin olimpic de inot dar si o sauna uscata prin al carei geam se poate admira toata plaja din zona. Sunt piscine pretabile pentru copii, atat la interior cat si la exterior. De asemenea sunt sezlonguri pe nisip la mare, cu o vedere superba.

  • La intrare primesti o bratara si la iesire platesti daca ai achizitionat produse de la restaurant sau daca intri in zonele ce au costuri suplimentare.
  • Este deschis tot timpul anului avand program zilnic intre 8:30 – 20:30.
  • In Aquahouse Thermal & Beach exista 3 zone: Aqua, Termala si Wellness. Detalii despre fiecare am gasit pe siteul lor: aquahouse.bg, au si varianta in limba romana.
  • Turistii cazati la hotelurile din jur au in general intrare gratuita la zona Aqua. Pentru acces in alte zone trebuie sa platesti suplimentar.
  • Acest centru este public adica pot veni localnici sau turisti.
  • Ca exemplu de pret, in zona Aqua pentru 3 ore trebuia sa achiti 32 leva (aprox 80 lei) intr-o zi de weekend.

 

Ne-a placut foarte mult aceasta mica statiune Sfintii Constantin si Elena, care duce mai departe traditia tratamentului balneoclimateric. Plimbandu-ne prin statiune, am fost impresionati de curatenie, designul modern si cafenelele din Center Primorski dar si de fantana cu apa termala aflata la o intersectie de drumuri si care simbolizeaza efectele acestei ape asupra sanatatii.

In statiune exista multe magazine pentru produse uzuale, farmacii, un bazar.

Ne-am bucurat si de privelistea din zona cafenelei Marmalad sau a Vilei Chinka.

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *