O priveliste ce te face sa uiti de agitatia urbana

Din Bucuresti plecand, a trebuit sa ajung in judetul Brasov, mai exact la Moieciu de Jos, pentru un eveniment de weekend. Am petrecut ore bune in trafic deoarece la sfarsit de saptamana multa lume evadeaza din orasele aglomerate spre zone de munte iar drumul prin Comarnic si statiunile de pe Valea Prahovei este anevoios, cu portiuni in care se lucreaza sau care se blocheaza si viteza este limitata. Am parcurs 190 km in 5 ore.

Despre locatie nu aveam asteptari prea mari, fusesem de multe ori in zona Bran – Moieciu iar cazare avusesem doar la pensiuni modeste. De data aceasta cazarea ne-a fost asigurata la Hotel Turnul.

Prima impresie: atmosfera calda si primitoare de la decor si pana la personal. Camere spatioase, curatenie exemplara, prosoape albe si de calitate buna, mobilier si alte obiecte de decor specifice stilului medieval.

Iar cand de la balconul camerei mai ai si asemenea priveliste, parca timpul sta in loc.

Este un loc deosebit, linistit, elegant si romantic. Un loc in care chiar te poti relaxa si poti uita de grijile de zi cu zi.

Singurul dezavantaj a fost faptul ca nu prea aveam ce vizita in apropiere, nu puteam urca pe dealurile din jur pentru ca erau case peste tot si gradini private. Cele mai apropiate obiective turistie sunt Castelul Bran la aproximativ 4 Km si Cetatea Rasnov la aproximativ 20 km. Pana la Cheile Gradistei sunt aproape 4 km.

Ne-am hotarat sa facem o plimbare pana in Bran. Si chiar daca la 100 de metri de proprietate exista o statie de autobuz care circula din ora in ora, am preferat sa mergem pe jos si sa luam autobuzul doar la intoarcere. Nu a fost o idee prea buna deoarece nu exista trotuare si nu ne-am putut bucura pe deplin de peisajele frumoase deoarece trebuia sa ne ferim de masini. Dupa parerea mea, infrastructura din zona Moieciu lasa foarte mult de dorit.

Am regasit Branul parca mai aglomerat si mai haotic organizat. Am intrat in curtea Castelului pentru cateva poze si pentru a admira castelul pe dinafara, lucru pentru care nu am avut vreodata asa de mult timp.

Drumul de intoarcere catre Bucuresti ne-a scos in cale o alta panorama de poveste, in zona Busteni, cu vedere spre muntii Bucegi.

In concluzie, dupa aceasta iesire de weekend in natura, mi-am amintit cat de frumoasa e Romania. Culorile toamnei, linistea muntelui si aerul curat sunt ca o terapie pentru minte si suflet. Pana la o imbunatatire a turismului si a infrastructurii, sa ne bucuram de ce avem. Romania merita vizitata!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *