Plajele din Balcic, Bulgaria

Balçık ≈ Baltchik ≈ Balchik

Balcicul are un relief stancos si din acest motiv are putine zone de plaja si implicit putine hoteluri cu acces direct pe plaja.

Balcicul se viziteaza tot timpul anului datorita faptului ca aici se afla Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica de langa acesta.Dar Balcicul este si o statiune turistica pe litoralul Marii Negre in Bulgaria motiv pentru care multi turisti aleg sa vina aici vara. Este un loc potrivit pentru relaxare, plimbare in natura, balaceala in mare, plaja, sporturi pe apa. Este foarte aproape de Romania, la numai 70 kilometri departare de iesirea din tara pe la Vama Veche.

Balcic este o destinatie de vacanta sau concediu potrivita atat pentru tineri cat si pentru familiile cu copii. Nu este o statiune zgomotoasa, pe faleza muzica se aude doar in surdina la fiecare terasa. Este curat iar privelistea pare o combinatie de imagini intre Grecia si Turcia.

Intr-o mica vacanta cu familia la Balcic, am identificat 4 plaje:

  1. Plaja Cargo Beach
  2. Plaja Nomad
  3. Plaja din fata Castelului Reginei Maria
  4. Plaja din fata hotelului Oasis

Fiecare plaja este impartita in zona cu plata si zona fara plata.

Fiecare plaja are beach bar.

 

Cargo Beach este cea mai mare plaja din Balcic numita si “la Silozuri” deoarece se afla langa un siloz de cereale in zona portului. Este situata in capatul falezei, la aproximativ 2 km departare de Castelul Reginei Maria.

Este foarte potrivita pentru familiile cu copii, are intrare lina in mare si nisip fin.

Exista parcare cu plata langa plaja Cargo Beach. La plaja Cargo se pot practica si sporturi pe apa. Are cateva restaurante si baruri in zona din spate.

In timpul sezonului cald exista serviciu de salvamari aici, iar pentru cei care nu vor sa ocupe sezlonguri, exista si zone de plaja libera.

Langa plaja Cargo Beachse afla hotel Helios.

Pretul de inchirire pentru 2 sezlonguri si o umbrela era de aproximativ 50 lei (18 leva) in anul 2022.

Langa plaja Cargo Beachse afla hotel Helios, din curtea caruia se vede o priveliste perfecta pentru relaxare.

Nomad Beach este o plaja mica si cocheta situata pe la mijlocul statiunii exact langa faleza. Are de asemenea atat o portiune cu sezlonguri si umbrele cat si o portiune libera. Are nisip fin si intrare lina in apa dar sunt si bolovani si pietricele. Are in apropiere multe hoteluri, restaurante, barururi si terase motiv pentru care se aglomereaza destul de repede.

Langa plaja Nomad din Balcic se afla un ponton care intra in mare

Plaja din fata Castelului reginei Maria este mare, foarte bine organizata si incadrata de o priveliste de basm. Singurul dezavantaj este faptul ca intre plaja si apa marii se afla faleza pe care trebuie sa o traversezi iar intrarea in mare se face coborand o scara, plaja fiind inconjurata de stanci. Tot aici se afla si mai multe beach baruri de unde poti inchiria umbrele si sezlonguri si unde poti lua masa.

Plaja din fata hotelului Oasis este mica, are nisip fin si intrare lina in apa. Si aici poti inchiria sezlong si umbrela. Se afla langa Cargo Beach (sunt despartite de un ponton).

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *