Am vizitat Acvariul din Antalya, Turcia

Antalya Aquarium – Acvariul din Antalya, are cel mai lung tunel subacvatic din Europa (130 metri lungime) fiind un obiectiv turistic foarte vizitat dar nu mi s-a parut atat de grandios pe cata reclama i se face.

In acelasi complex de trei etaje se afla mai multe zone ce pot fi vizitate:

  • Muzeul figurilor de ceara numit Face2Face
  • Snow World (o zona cu zapada si sculpture in gheata)
  • WildPark ( o expozitie de reptile din toate colturile lumii, creaturi exotice si tropicale)
  • Oceanride XD Cinema folosește tehnologia filmelor multidimensionale

Cum sa ajungi la Antalya Aquarium de la hotelul la care iti petreci vacanta:

  1. Agentiile de turism ofera pachete de vizitare plus transport dar e bine sa compari inainte oferta lor si pretul de pe site
  2. Autobuze publice, calatoria fiind de doar 8 lire (aproximativ 1.5 lei) si se plateste doar cu card
  3. Masina personala
  4. Taxi

 

Site-ul official al complexului Antalya Aquarium. De aici poti cumpara bilete online.

https://ticket.antalyaaquarium.com/Ticket/List/all

Poti vizita doar acvariul sau poti combina vizitarea acvariului si inca un obiectiv in acelasi pret. Au si pachete de familie, cu anumite reduceri. In anul 2023, doar pentru vizitarea acvariului un adult achita pretul pe site de 34 dolari (aproximativ 150 lei) iar pentru un copil intre 3-12 ani pretul este de 27 dolari (aproximativ 120 lei).

Noi am ales sa vizitam Antalya Aquarium si Face2Face Museum. Daca am fi achizitionat biletele online, am fi platit in jur de 100 dolari ( 2 adulti si un copil) dar agentul de turism ne-a oferit un pret mai mic si transport inclus.

In Antalya Aquarium – am vazut vietuitoare din oceane mari si rauri, am vazut cum un scafandru hranea pestii, am vazut corali vii

Muzeul de ceara Face2Face Wax Museum – sunt intruchipate diverse celebritati dar unele figurine nu seamana cu personajul real. Il recomand totusi in cazul in care e primul muzeu de acest tip pe care il vizitezi.

Program – Acvariul din Antalya este deschis in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09:30 – 23:00 dar administratia recomanda ca ultima intrare la acvariu sa fie cu minimum 30 de minute inainte de ora inchiderii.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *