Cascada Hotnitsa din Bulgaria

Am plecat din Bucuresti pentru a petrece un weekend in orasul turistic Veliko Tarnovo din Bulgaria aflat foarte aproape de Romania, la numai 100 km granita Giurgiu-Ruse.

 

Unde se afla Cascada Hotnitsa?

Inainte cu 20 km de a ajunge in Veliko Tarnovo, ne-am oprit sa vizitam cascada  Hotnitsa numita si Kaya Bunar dupa canionul prin care trece raul si care ofera o priveliste spectaculoasa cu o apa  de culoare turcoaz.

 

Este gratuita vizitarea cascadei ? Da, intrarea a fost libera acum in anul 2023, nu am platit nicio taxa.

Cum este drumul si daca exista parcare

Drumul este asfaltat până la cascada. Nu este amenajata o parcare dar este atat o zona betonata cat si spatiu verde unde poti lasa masina. De la parcare la cascada ajungi in 2 minute.

 

Cascada are mai multe caderi de apa in sus pe versant si formeaza lacuri din loc in loc, astfel ca ai 2 posibilitati:

1.Poti ramane sa te bucuri de priveliste la baza cascadei.

2.Poti alege sa urci pe traseul improvizat cu scari abrupte de piatra sau lemn.

Daca alegi sa urci, vei observa traseul marcat cu bulina rosie. Trebuie sa stii ca este ingust, vei merge aproximativ 1.5 km. Iti trebuie atentie si incaltari potrivite. Vei trece printr-un labirint sapat in stanca. Pe masura ce urci se aude apa siroind mai navalnica si mai zgomotoasa iar la un moment dat ajungi in padure intr-un alt cadru natural de basm. Razele soarelui isi faceau loc printre frunze, reflectand turcoazul lacurilor formate. Pentru intorcere poti reveni pe acelasi traseu sau poti alege traseul scurt, trecand pe celalalt versant de unde se coboara pe o poteca, de-a lungul raului.

 

De ce merita sa vizitezi Cascada Hotnitsa?

Pentru ca este liniste. Se aude doar apa curgand (raul Bohot) si ciripitul pasarelelor. Din loc in loc sunt bancute pentru odihna si relaxare, atat la baza cascadei cat si pe traseu. Lacul format are apa atat de clara incat poti vedea pestii.  Un peisaj feeric. Te poti plimba in voie, te poti bucura de aerul proaspat de munte.

Nu uita! Este arie protejata.

Poti face un picnic pe iarba sau te poti opri la una dintre terasele din zona.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *