Excursie de o zi pe malul Lacului Paltinu, Valea Doftanei

Daca iti doresti o iesire de o zi in natura, langa apa si padure, Popasul Paltinu din Valea Doftanei este locul perfect.

Am evadat pentru cateva ore din Bucurestiul aglomerat; in nici 2 ore am ajuns la Barajul Paltinu; am oprit pentru cateva minute, am admirat peisajul si am citit placutele informative (Barajul Paltinu este situat in Judetul Prahova, pe valea raului Doftana; a fost dat in folosinta in anul 1971 si servește în principal pentru alimentarea cu apă potabilă și industrială a municipiilor Campina si Ploiesti)

Dar tinta noastra era sa ajungem putin mai sus de Baraj, pe malul lacului Paltinu, asa ca am mai mers cateva minute cu masina. Am ajuns in locul numit “Popas Paltinu”-Valea Doftanei. Este un loc amenajat pentru recreere si relaxare in aer liber, in mijlocul naturii. Inca de cum am ajuns am observat ca este amenajata o parcare imensa.

Imediat ce cobori din masina nu stii de ce sa te bucuri mai intai: aer curat, peisajul superb, padure, lacul de un albastu fermecator…

Am apreciat ca locul este curat, sunt toalete ecologice, cosuri de gunoi, sunt amenajate gratare si foisoare cu mese ; cu toate astea , unii oameni preferau sa stea pe pajiste pe o patura adusa de acasa sau pe un scaun pliant si sa admire efectiv natura.

Dar cel mai mult cred ca atrage lacul; pe marginea acestuia s-a format un pamant nisipos si da senzatia ca esti pe o plaja inconjurata de padure;

In concluzie, in cele cateva ore petrecute aici fara semnal la telefon, ne-am bucurat de natura, de familie, de prieteni, am respirat aer curat si am facut miscare.

Romania are locuri frumoase si merita vizitata!

Natura e uimitoare in aceasta zona iar in clipul de mai jos am adunat cateva imagini de aici, intr-o zi insorita de Noiembrie:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *