Iarna la munte in Harghita-Bai: schi, snowtubing, patinoar si peisaje de poveste

Din dorinta de a duce copilul cateva zile “la zapada” intr-un loc nu foarte aglomerat, am aflat de Harghita-Bai. Statiunea montana balneoclimaterica este situata la aproximativ 21 km de Miercurea Ciuc, in Judetul Harghita.
Noi am ajuns aici doar cu o sanie, dar dupa o scurta plimbare prin imprejurimi, am fost bucurosi sa descoperim ca aici sunt partii de schii cu dificultati diferite, sunt centre de inchiriere echipamente dar si instructori de schi. Nu am stat pe ganduri si am rezervat cateva ore pentru ca micuta noastra sa invete putin sa schieze.
Am ajuns aici intr-o zi de vineri si era liber dar am observat sa in zilele de week-end se aglomereaza destul de tare si gasesti cu greu un loc de parcare.
Drumul până acolo e ușor, te poartă pe serpentine, printre brazi, până la 1200 m altitudine dar e asfalt si se parcurge in siguranta.

Schiul este la el acasă în Băile Harghita. Există aici chiar și o pistă de schi fond care găzduiește campionate europene de biatlon – poate nu întâmplător, staţiunea se mândreşte şi cu un câştigător de Cupă Mondială, care a reprezentat România la mai multe Olimpiade de Iarnă – Éva Tófalvi, retrasă din activitatea competiţională dar foarte implicată aici în organizarea sporturilor de iarnă

Am aflat ca la Harghita-Bai vin turisti pe tot parcursul anului, nu doar iarna,fiind o zona cunoscuta pentru mofetoterapie si izvoarele minerale. Cele doua mofete din zona (mofetele sunt emanații de gaz ce pot apărea prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin foraje, prin degazeificarea apelor minerale, sau pot fi făcute artificial) sunt indicate in tratarea bolilor cardiovasculare si afectiunilor reumatice.

Chiar la intrarea in Harghita-Bai am gasit si un Patinoar in aer liber; suprafata lui este mare iar peisajul din jur este de basm.

La nici 500 m de Patinoar, inspre partia Csipike, este amenajat si un loc pentru snowtubing (sanius cu gogoasa de plastic) unde distractia este la ea acasa si pentru copii si pentru adulti.

Am gasit alei si drumuri pe care am mers la pas si am admirat peisajele superbe; cu zapada alba si pufoasa care acoperea totul, cu brazii  care strajuiau  falnici aceste peisaje.

Dupa cateva zile pline in aceste locuri, ne-am intors acasa cu energie pozitiva si mandri ca avem astfel de locuri in Romania.

Daca doresti sa te plimbi „virtual prin statiunea Harghita-Bai, daca vrei sa vezi cum sunt partiile de schi de aici, daca vrei sa stii cum arata patinoarul sau cat de distractiv este snowtubingul, poti viziona clipurile de mai jos:

Romania merita vizitata!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *